Olimme avuksi blogin rakentamisessa

Saimme ilon olla mukana suunnittelemassa ja rakentamassa Punospirjo-blogia. 

Punospirjo-blogi perustuu Punos-sidos-silmukka -blogiin, jota Pirjo päivitti aktiivisesti viiden vuoden ajan. Pari vuotta sitten tuli aika pitää tuumaustauko, ja nyt heinäkuussa Punospirjo-blogi lähtee käyntiin uudella tavoitteella, uudella suunnitelmalla, uudella ilmeellä, uudella alustalla – ja uudella innolla.

Punospirjo-blogin rakentamisen vaiheet olivat:

  1. Konseptin luominen
  2. Domainin osto
  3. Blogialustan ja palvelutason valinta 
  4. Teeman valinta ja muokkaus
  5. Sisällön luokittelu
  6. Sisällön jäsennys navigaatioon
  7. Blogin sivujen perustaminen
  8. Sisällöntuotanto ja hakukoneoptimointi
  9. Julkaiseminen

Avu auttaa, asiakas päättää

Meillä oli selkeä työnjako. Pirjo ei ostanut meiltä hostattua blogialustaa, valmista blogia, alusta asti koodattua ulkoasua tai hakukoneoptimoitua sisällöntuotantoa. Sen sijaan autoimme asiakasta ymmärtämään, mistä kaikista elementeistä ja toiminnoista blogi koostuu, miten ne hankitaan tai tehdään ja miten niitä käytetään. Kävimme koko blogin rakentamisen ajan keskustelua erilaisista valinnoista, ja mietimme jokaisen solmukohdan seuraukset.

Avun rooli oli konsultoida ja sparrata, Pirjo teki päätökset.

Loimme Punospirjo-blogin konseptin yhdessä. Keskustelimme vanhan blogin hyvistä puolista ja haasteista ja määrittelimme, miten Punospirjo palvelee paremmin kuin Punos-sidos-silmukka. Nämä suunnitelmat kirjattiin dokumenttiin, johon voi tarvittaessa palata.

Punospirjo-domainin Pirjo hankki itse verkkotunnusvälittäjältä, sillä kustannus on jatkuva, ja on selvintä, että veloitus tapahtuu suoraan domainin omistajalta eikä välikäden kautta.

WordPress tarjoaa blogille monipuoliset mahdollisuudet

Blogialustaksi valittiin WordPress. WordPress on joustava, monipuolinen ja helppo julkaisujärjestelmä, ja se taipuu monenlaisiin tarpeisiin. Palvelutasoksi valittiin maksullinen Premium, joka mahdollistaa mm. oman domainin käytön ja teemojen laajan kustomoinnin sekä poistaa mainokset blogista.

Punospirjo on kädentaidon näyteikkuna, ja sisältö on erittäin visuaalista. Teema valittiin niin, että käsityöt ja kuvat pääsevät oikeuksiinsa ja sisältö erottuu edukseen. Me Avussa teimme teemaan pieniä koodimuutoksia, jotta Pirjon haluama värimaailma toteutuu koko blogin käyttöliittymässä.

Analysoimme vanhan blogin sisältöä, tunnistimme aiheet ja sisältötyypit sekä rakensimme sisältöjen infrastruktuurin ja aiheiden taksonomian. Tällä kartalla on kaksi käyttöä: (1) Punospirjolla on nyt käytössään järjestetty ideavarasto, joka helpottaa suunnitelmallista sisällöntuotantoa. (2) Blogin kannalta sisällön luokittelu on kriittistä, sillä navigaatio noudattaa sisältöluokkia, ja myös WordPressin automaattiset kategoriasivut toimivat luokitusten mukaan. Myös hakukoneoptimointi ja sisällöntuotanto käytiin yhdessä läpi.

Katso referenssi: punospirjo.fi!

virkattuja afrikankukkia ja lankaa
Punospirjo-blogi on erittäin innostava kokoelma ohjeita erilaisten käsitöiden tekemiseen. Blogin rakentamisen lisäksi tuli testattua virkkausohjeen toiminta käytännössä!

0 kommenttia “Olimme avuksi blogin rakentamisessa

Leave a Reply