Office 365 -palvelun perusteet -valmennus

Office 365 -palvelun konsultointi ja valmennus

Autamme organisaatiotasi hyödyntämään hankkimaanne Office 365 -pilvipalvelua tehokkaasti ja tarkoituksenmukaisesti tiimityöskentelyn tarpeisiin.

Otamme laajasta ja kehittyvästä palvelukokonaisuudesta organisaatiosi tehokäyttöön tarkoituksenmukaiset alipalvelut, joilla te edistätte yhteistä tekemistä, osaamisen jakamista ja kollaboraatiota yli tiimirajojen – ja myös organisaation ulkopuolella. Kerromme hyvistä käytänteistä ja autamme tiimejä yhteisölliseen ja läpinäkyvään tapaan toimia. Tarvittaessa valmistelemme organisaatiokohtaisen ohjeistuksen ja valmennamme työntekijöitä joko verkossa tai kasvokkain.

Valmennus rakennetaan aina organisaationne täsmällisiin tarpeisiin, ja lopullinen toteutus muodostuu ennakkokyselyn ja toiveiden perusteella. Näin haetaan juuri teidän työskentelyynne parhaiten sopiva työkalukokonaisuus.

Valmennuksen sisältö

  • Yhteisöllisen työskentelyn hyödyt ja edellytykset
  • Työskentely pilvipalvelussa (tietosuoja)
  • Office 365 -palvelun yleiskuvaus
  • Alipalveluiden esittely (sovellusten käynnistysvalikko eli “vohvelivalikko”) ja vihjeet oikean työkalun valintaan
  • Alipalveluiden yhteensovittaminen
  • Toimintojen automatisoiminen (esim. työkulut)
  • O365 sisäisen projektityöskentelyn tehostamiseen (OneDrive ja Planner)
  • Työyhteisöviestintä (Yammer vs. Teams)
  • Moderni intranet (Sharepoint)
  • Mobiilikäyttö

Kenelle?

Organisaatioille, jotka ovat ottaneet tai ovat ottamassa Office 365 -palvelua tehokäyttöön edistääkseen tiimityöskentelyä ja muuta kollaboraatiota niin organisaation sisällä kuin sen ulkopuolella.
Niille henkilöille, joiden työnkuvaan kuuluu digitaalisuuden edistäminen ja palvelun käytön suunnittelu ja ohjeistaminen muulle henkilökunnalle.

Kesto

Puoli päivää

Katso myös Teams yhteisöllisessä työskentelyssä ja Teams opetuskäytössä -valmennukset, joissa syvennytään työpajatyyppisesti Teamsin ja valittujen muiden alipalveluiden käyttöönottoon ja hyödyntämiseen.

Kouluttaja

Mirlinda Kosova-Alija
Kouluttajalla on aiheen syvällisen käytännön tuntemuksen lisäksi pedagoginen pätevyys sekä useiden vuosien opetuskokemus.

Aiheeseen liittyvät blogipostaukset

Saavutettava Word-dokumentti: 10 käskyä

Wordilla on mahdollista tehdä saavutettava dokumentti. Mieti, mihin tarkoitukseen ja kenelle lukijalle kirjoitat sisältöä juuri tässä muodossa. Määritettele, mitä pyrit saamaan lukijassa aikaan. Suunnittele dokumentin rakenne ja sisältö. Ajattele jäsennys mahdollisimman hyvin tekstin lukijaa palvelevaksi: mitä tekstinä, mitä kuvana, mitä…

Tallennanko dokumentin OneDriveen vai Teamsiin?

Vaihtoehtoja Office-tiedostojen tallennukseen Office 365 -palvelussa on useita. Seuraavassa on vertailtu OneDrive for Business -palvelun ja  Teams-palvelun käyttöskenaarioita: Milloin tallennat dokumentin OneDriveen: Et aio jakaa dokumenttia. Oletuksena kaikki OneDrive for Business -palveluun tallennetut dokumentit ovat henkilökohtaisia. Se on hyvä paikka…

O365 tarjoaa dokumenteille paljon tallennuspaikkoja

Erilaisten dokumenttien luominen, muokkaaminen ja yhdessä työstäminen on iso osa jokapäiväistä työtä. Tekstejä, esityksiä, taulukoita, kommentointia, korjaamista, uudelleenkirjoitusta, versiointia… Tuttua kaikille tietotyön tekijöille! Vaihtoehtoja dokumenttien tallennuspaikoiksi on paljon: OneDrive for Business Teams SharePoint-työtila Intranet Verkkoasema jne. Jos organisaatiossa ei ole…

Tietotyöskentelyn muutos haastaa organisaatiot ja käyttäjät

Tietotyöskentelyn trendi on palvelujen pirstoutuminen ja jatkuva kehitys sekä erillisten sovellusten käyttäminen tarpeen, tilanteen tai päätelaitteen mukaan. Pilvipalveluita pystyy käyttämään ajasta ja paikasta riippumatta, kiitos kannettavien tietokoneiden, etätyöskentelyn, laajakaistan, mobiililaitteiden ja datapakettien. Muutosta on johdettava Muutos on suuri niin teknologioissa, työkaluissa…