Kun Microsoft Teams -palvelu otetaan käyttöön organisaatiossa ja sen suosio kasvaa, myös tiimien määrä voi nousta nopeasti – jopa liian nopeasti. Miten tiedon paljouden pystyy hallitsemaan? Miten voi opetella käyttämään Teamsiä niin, että palvelee omia tarpeita mahdollisimman hyvin?
Hyödynnä navigaatio
Yksi tapa organisoida tietoa on järjestää tiimit oman käyttötarkoituksen mukaan. Kun merkkaat tähdellä suosikeiksi ne tiimit jotka ovat parhaillaan omassa työssä ajankohtaisia, ne jäävät näkyville Teamsin vasemman reunan navigaatiossa Ryhmät-otsikon alla. Ne tiimit, joita et ole merkinnyt suosikeiksi, jäävät piiloon Lisää.. -otsikon alle. Suosikkitiimit voi myös laittaa haluamaansa järjestykseen raahaamalla tiimejä eri kohtaan jonossa.
Microsoftin ohje tiimien suosikeiksi merkitsemiseen.
Hae hakusanalla Etsi-toiminnossa
Sisällön etsimiseen kannattaa opetella Teamsin etsi-toiminto. Etsi-toiminto hakee eri tiimien viestejä, henkilöitä, tiedostoja ja käy nuuskimassa myös muita sovelluksia (mm. Plannerin tehtäväkortit). Sisältöjä voi hakea hakusanalla tai haun eri toiminnoilla.
Kun haet hakusanalla, näet tulokset Temsin vasemman puolen navigaatiossa. Hakutulokset on ryhmitelty keskustelujen, ihmisten tai tiedostojen alle. Hakutuloksia voi suodattaa esim. päivämäärän, tiimin tai kanavan mukaan.
Pari esimerkkiä:
- Haet organisaation tiimeistä kollegaa, jonka osaamisalueseen kuuluu tekoäly. Syötä hakuruutuun /who ja jatka kysymyksellä “Whoknows about tekoäly?”. Tulokseksi saat henkilön tai henkilöt jotka ovat merkanneet omaan O365-profiiliinsa osaamisekseen tekoälyn.
- Olet editoinut aikamoisen määrän dokumentteja viime aikoina, etkä heti muista, mistä löytyy tietty äskettäin muokkaamasi dokumentti. Kirjoita hakuruutuun komento /files, jolloin saat suoraan listan dokumenteista, joita olet työstänyt.
Listan eri hakutoiminnoista saat näkyviin, kun laitat hakuruudun alkuun / tai @.