Teams korvaa Skypen – tutustu ilmaisversioon

Yrittäjä, käytätkö Skype for Business -ohjelmaa? Suosittelen, että alat viimeistään nyt tutustua Teamsiin, sillä Microsoft on ilmoittanut korvaavansa Skype for Busineksen Teams-palvelulla!

Teamsin voi ottaa ilmaiseksi yrityksen käyttöön, ja se on on erittäin helppoa. Itse otin Teamsin juuri äsken omalle yrityksellemme  kolmessa vaiheessa: rekisteröityminen, asentaminen ja käyttöönotto.

 1. Rekisteröityminen
  Mene osoitteeseen https://products.office.com/fi-fi/microsoft-teams/free
  Rekisteröityminen käynnistyy, kun annat yrityksesi sähköpostiosoitteen. Jos käytät gmail-tiliä, se liitetään Microsoft-tiliin.
  Täydennä Teamsiin yrityksen perustiedot eli nimi, yrityksen koko, puhelinnumero ja sähköposti.
 2. Asenna Teams-sovellus.
 3. Ota sovellus käyttöön.
  Täydennä yrityksen näyttönimi ja kuva (kuva voi olla esimerkiksi logo) sekä kutsu mukaan henkilöt, joiden kanssa teet töitä Teamsissä. (Ensimmäisessä vaiheessa kannattaa kutsua Teamsiin oman yrityksen henkilökunta ja myöhemmin asiakkaita ja yhteistyökumppaneita.)

Tämän jälkeen yrityksellasi on Teamsissä tiimi, jossa on seuraavat toiminnot:

 • keskustelu
 • ääni- ja videopuhelut
 • tiedostojen muokkaaminen ja jakaminen
 • muut sovellukset ja yhdistimet.

Tähän tiimiin on mahdollista luoda kanavia, tai on myös mahdollista luoda kokonaan uusia tiimejä.

Suosittelen sovelluksen käyttöä

Teamsiä on mahdollista käyttää sekä online-versiona (selaimen kautta) että Teams-sovelluksen kautta. Suosittelen, että otat sovelluksen käyttöön, sillä se toimii paremmin ja siinä on enemmän ominaisuuksia kuin selainpohjaisessa Teamsissä.

Teamsistä löytyy myös mobiilisovellus ja se palvelee hyvin liikkuvaa työtä tekeviä.

Jos yrityksellä on Office 356 -palvelu käytössä, Teamsin käyttö on entistä rikkaampaa ja monipuolisempaa. Silloin Teamsiin on mahdollista ottaa mukaan mm. Planner-työkalu tehtävien hallintaan tai Stream-palvelu Teams-kokousten tallentamiseen.

Miten Teams eroaa Skype for Busineksestä?

Mielestäni Teamsiä ei voi suoraan vertailla Skype for Businekseen. Voin todeta, että Teamsissa on vähintään samat ominaisuudet kun Skype for Business -palvelussa (mm. verkkokokoukset, pikaviestit, puhelut, tiedostojen ja näytönjaon), mutta se tarjoaa lisäksi muita ominaisuuksia jotka edistävät yrityksen tiimimäistä työskentelyä: mm. tiedostojen yhteisöllinen muokkaus sekä erilaiset lisäohjelmat.

Pysy kuulolla, sillä tulossa lisävinkkejä Teamsin tehokkaaseen käyttöön. Olemme mielellämme apunasi, kun yrityksesi siirtyy Skypestä Teamsiin. Ota yhteyttä!

0 kommenttia “Teams korvaa Skypen – tutustu ilmaisversioon

Leave a Reply