Teamsin yksityiset kanavat kohdentavat työskentelyä

Teamsissä on uusi ominaisuus: nyt on mahdollista luoda yksityisiä kanavia, joissa on rajoitetut käyttöoikeudet. 

Yksityinen kanava eroaa perinteisestä kanavasta niin, että sinne pääsevät ainoastaan ne käyttäjät, jotka ovat yksityisellä kanavalla omistajan tai jäsenen roolissa. Yksityiseen Teams-kanavaan on mahdollista lisätä ketä tahansa käyttäjä organisaatiosta tai sen ulkopuolelta, kunhan tämä käyttäjä on ensin lisätty tiimin ylätasolle.

Yksityinen kanava suljettuun tai kohdennettuun työskentelyyn

Yksityisen kanavan voi perustaa, kun on tarvetta sulkea työskentely tiimin muilta jäseniltä. Yksityisiä kanavia voi perustaa tiimiin useampiakin, jos käsiteltäviä aiheita on paljon: infon kohdentaminen voi helpottaa yksittäisen käyttäjän infoähkyä.

Yksityinen kanava voi tulla kyseeseen, kun

  • vain osa tiimin käyttäjistä työskentelee tietyn aiheen ympärillä: he voivat luoda aiheeseen liittyen kanavan ja kutsua mukaan ainoastaan ne henkilöt, joita kyseinen aihe koskee
  • hoidetaan tiimin hallinnollisia asioita: tiimin eri esimiehet työstävät ja keskustelevat keskenään budjetista, resursseista jne. ennen kun työstetty tieto julkaistaan laajemmalle tiimille
  • opiskelussa opiskelijaryhmät voivat määritellä omat kanavat yksityisiksi ja kutsua oman ryhmän jäsenten lisäksi opettajan mukaan.

Yksityisen kanavan rajoitukset ja elinkaari

Yksityiset kanavat ovat näkyvissä vain kanavien jäsenille. Yhdessä Teams-tiimissä voi olla n. 200 tavallista kanavaa ja korkeintaan 30 yksityistä kanavaa. Jokaisella yksityisellä kanavalla voi olla maksimissaan 250 jäsentä. 

Lisäksi on huomioitava, että tällä hetkellä yksityisillä kanavilla eivät vielä toimii Planner-, Stream-, Forms- tai muut sovellukset. Toivottavasti nämäkin tulevat mahdollisimman pian mukaan myös yksityiskanaviin, sillä ne tuovat Teamsin käyttöön hyviä toiminnallisuuksia tiimityön sujuvoittamiseen!

Lisätietoa Microsoftin ohjeista:

Tarvitseeko sinun organisaatiosi apua Teamsin käyttöönottoon verkkokoulutusten alustana? Ota yhteyttä, autamme mielellämme!
info@avu.fi
044 2412 596

0 kommenttia “Teamsin yksityiset kanavat kohdentavat työskentelyä

Leave a Reply