Kirkkohallituksen vaaliasiakirjat saavutettaviksi

Avu korjasi Kirkkohallituksen valmistelemat seurakuntavaaliasiakirjat saavutettaviksi. Tiedostot olivat pääasiassa täytettäviä PDF-lomakkeita, joita käytetään vaaliprosessin eri vaiheissa.

Korjattavia tiedostoja oli yhteensä yli 80. Niitä tehtiin viidellä eri kielellä: suomi, ruotsi, pohjoissaame, inarinsaame ja kolttasaame.

Lomakkeiden ja muiden tiedostojen korjaus eteni siten, että Kirkkohallitus toimitti Avulle Word-pohjat, jotka Avu korjasi teknisesti saavutettaviksi ja vei PDF-muotoon. Samassa yhteydessä Avu teki täytettävien lomakkeiden kaikille kentille sisällölliset ohjetekstit suomeksi. Nämä ohjetekstit (tool tip) joko käännettiin tai käännätettiin Kirkkohallituksessa.

PDF-tiedostot ja -lomakkeet rakennettiin lopullisesti Acrobat DC -ohjelmalla, jossa tehtiin lomakkeiden täytettävät kentät, liitettiin niihin ohjetekstit ja korjattiin koodin rakenne ruudunlukuohjelmia varten. Lomakkeet myös testattiin NVDA-ruudunlukuohjelmalla.

Kirkkohallitus sai käyttöönsä saavutettavien PDF-lomakkeiden lisäksi saavutettavat Word-tiedostot. Työstä toimitettiin myös PDF:ien käytettävyysraportit.

Saavutettavat vaaliasiakirjat