Teams-valmennus Seurakuntaopistolle

Pidimme Teams-valmennuksen Seurakuntaopistolle.

Koulutus antoi valmiudet kehittää omia toimintatapoja

Seurakuntaopiston koulutuspäällikkö Hanna Pulkkinen kertoo: 

­­­­­­­­­­­­­Tarvitsimme sparrausta O365-työvälineiden hyödyntämisessä tilanteessa, jossa henkilöstö oli siirtymässä Teamsiin. Olimme harjoitelleet Teams-sovelluksia itsenäisesti ja huomanneet, että tarvitsimme lisäkoulutusta, jotta saisimme sovelluksista mahdollisimman suuren hyödyn. Avu tarjosi valmennuspakettia, josta valitsimme meille sopivat palaset. Neuvottelu oli erittäin konsultatiivista ja ammattimaista. Lopputuloksena oli koulutus, joka antoi perusosaamisen Teamsissa työskentelemisestä ja auttoi meitä kehittämään uusia toimintatapoja.

Muutaman tunnin koulutuspaketti toimi loistavasti tilanteessa, jossa halusimme kehittää uudenlaista, yhteisen työn tekemisen mallia Seurakuntaopistossa.

Avu toteutti Järvenpään seurakuntaopistolle räätälöidyn Teams-valmennuksen. Teams-valmennuksen tavoitteena oli saada jo käyttöönotetusta sovelluksesta esiin tiimityöskentelyn parhaat hyödyt ja testatut käytänteet.

Teams-valmennus Teams-tiimissä 

Seurakuntaopistolla oli harjoiteltu O365-palvelun ja Teamsin käyttöönottoa itsenäisesti, kukin yksilö ja tiimi kulloistenkin tarpeidensa mukaan. Pian huomattiin, että täsmällisesti tarpeisiin ja käyttötapoihin suunnattu koulutus saisi työkaluista ja työn tekemisestä parhaat tehot esiin. Neuvottelimme Seurakuntaopiston tilanteeseen sopivan ja käyttäjiä palvelevan valmennussession, joka päätettiin toteuttaa verkossa – verkkotyökaluista kun oli kyse!

Teams-valmennus aloitettiin palvelun yleisesittelyllä ja sovelluksen käyttöönotolla. Tiimin hallinnan perustehtävät käytiin läpi, minkä jälkeen siirryttiin arjen “pihviin” eli toimintoihin: keskusteluihin, tiedostoihin, muistioihin, pikaviestintään ja verkkokokouksiin. Tässä yhteydessä toimme esille sen, että Skype for Business -palvelu korvataan vuoden sisään Teamsin vastaavilla toiminnoilla, joten harjaantuminen niiden käyttöön muun tiimityön ohella on hyvä aloittaa heti. Seurakuntaopisto sai käyttöönsä myös autenttisen Teams-valmennusvideon ja linkkikoosteen käsiteltyjen aiheiden ohjeista.

tietokonenäyttö-näppäimistö-hiiri-läppäri-kouluttaja
Teams-valmennus järjestettiin Teamsin tiimissä.