Valkeakosken kaupungin pdf-asiakirjat saavutettaviksi

Autoimme Valkeakosken kaupunkia korjaamaan sen verkkosivuilla olevat pdf-tiedostot saavutettaviksi. 

Valkeakosken kaupungin julkisilla sivuilla on jonkin verran sisältöä pdf-tiedostoina. Sääntö-, taksa-, suunnitelma- ja raporttityyppisiä asioita on sivustolla tuotu käyttäjille liitetiedostoina. 

Koska saavutettavuusdirektiivi koskee julkisten organisaatioiden verkkosivustoja ja niillä olevia tiedostoja, olimme avuksi tiedostojen muuttamisessa saavutettaviksi.

Palvelumme olivat seuraavat: 

  • Saimme alkuperäiset tiedostot doc-, docx-, ppt-, pptx- tai pdf-muodossa. 
  • Käänsimme pdf-dokumentit Word- ja PowerPoint-tiedostoiksi, joita saatoimme lähteä muokkaamaan.
  • Teimme Office-ohjelmilla tiedostoille helppokäyttöisyyden tarkistuksen. Korjasimme virheet ja suuren osan varoituksista.
  • Täydensimme dokumenttien metatiedot ja tallensimme ne uusiksi docx-tiedostoiksi.
  • Loimme Adobe Acrobat Pro DC -ohjelmassa tiedostoista pdf:t ja ajoimme niille täyden käytettävyys- eli saavutettavuustarkistuksen. 
  • Korjasimme virheet, joista Officen helppokäyttöisyystoiminto ei ollut puuttunut. Korjasimme varoituksista ne, jotka oli tarkoituksenmukaista korjata.
  • Teimme tiedostolle Acrobatin käytettävyysraportin, josta käy ilmi tiedoston tila ja tarkistetut asiat.

Valkeakosken kaupungin markkinointipäällikkö Petri Ahonen kertoo: – Tiedostoja oli usealta eri yksiköltä ja monelta eri ajalta, ja myös eri tekijöiden käsiala näkyi niissä. Nyt olemme yhden askeleen lähempänä saavutettavia sisältöjä, joskin työtä riittää niin teknisen kuin sisällöllisen saavutettavuuden saroilla!

adobe acrobat pro dc käytettävyysraportti
Adobe Acrobat Pro DC tarkastaa tiedostojen saavutettavuuden eli käytettävyyden tilan ja tekee siitä yksityiskohtaisen raportin.